Een koortslip, wat nu?

Ziekte
Een koortslip, wat nu?

Koortsuitslag of Herpes Labialis is een zeer besmettelijke aandoening waar veel mensen last van hebben.  Kwam het vroeger alleen bij ouderen voor, tegenwoordig zijn ook kinderen daarmee al behept.  Een koortslip heet deze vervelende kwaal ook wel in het dagelijks leven.

Virale achtergrond

Koortsuitslag heeft een virale achtergrond, gaat gepaard met een brandend gevoel en een uitslag met blaasjes die vocht bevatten.  In deze fase is de aandoening zeer besmettelijk en is het wenselijk om knuffels van allerlei soorten en maten, achterwege te laten totdat de uitslag ingedroogd is en niet meer overdraagbaar.  

De boosdoener, viraal zoals gezegd, is het herpes simplex virus type 1. Helaas blijft dit virus altijd in je lijf aanwezig, tenzij je het homeopathisch behandeld, want dan bouwt je organisme weerstand op tégen het Herpes virus.  

Risico’s

Er zijn risico’s aan verbonden, wees vooral voorzichtig bij kleine baby’s omdat het virus bij de kleintjes kan leiden tot een  dodelijke hersenontsteking.  Meestal komt de koortslip er weer door op het moment dat de weerstand slechter is. Vroeger zei men dat je dan een griep had uitgespaard….  

Ook tijdens de menstruatie wil de koortslip nog wel opvlammen. De zon kan een trigger zijn, maar ook een periode van vermoeidheid en zorgen of stress.  

Regulier legt men geen verbanden omdat dit niet wetenschappelijk onderbouwd zou zijn. Een koortslip wordt dan ook als iets onschuldigs gezien. Eén op de 3 mensen treft het regelmatig. 

Het Herpes simplex virus wordt latent na een uitbraak. Het blijft echter wél in je lijf zitten en zodra jij een steekje laat vallen op het gezondheidsgebied, dat breekt het virus in en maakt je min of meer ziek.  

Als je je lijf als een soort van spaarvarken kunt zien, even visualiseren dus, dan stoppen we er van alles in gedurende ons leven.  Eigenlijk moet die spaarpot leeg zijn en leeg blijven. Dan is er ruimte en rust van binnen. Wat sparen we zoal in ons leven?  

Natuurlijk de vaccinaties en de daarbij behorende adjuvans om een vaccin beter te laten werken. Denk breed, want vaccinaties komen in vele soorten voor; vaccinatieprogramma voor de baby’s, herhalingen, maar ook HPV, reisvaccinaties, extra Hep.B. als je in de zorg werkt of opgeleid wordt, griepvaccinaties etc.  

Denk ook aan ziekten als Pfeiffer, omdat je dit niet zelf kunt oplossen. Gevolgen hiervan zijn; het ontwikkelen van een Burn-out, fybromyalgie en CVS (Chronisch vermoeidheidssyndroom. Besmettingen met Streptokokken (keelontstekingen). De invloed van langdurig Pil gebruik, IVF of de Mirena spiraal of van de reguliere medicatie en/of Malaria pillen…

En zo kunnen we nog wel even doorgaan.  En soms is je spaarpot helemaal vol en kan je lichaam het niet meer binnenhouden. De symptomen worden zichtbaar, klachten ontstaan en eigenlijk betekent dit dat je organisme te kennen geeft VOL te zijn. 

Het ontwikkelen van een koortslip te pas en te inpas, geeft aan dat er onderliggend een weerstandsprobleem ligt.  

Tijd om na te denken dus, tijd om actie te ondernemen, tijd om de spaarpot te legen…

Onze praktijken zullen je hierbij zeker kunnen helpen!