Lyme natuurlijk leren behandelen

Actueel
Lyme therapeut

Oproep aan therapeuten: wordt een Lyme expert!

Enorme toename Lyme en co-infecties

De ziekte van Lyme neemt in schrikbarend tempo toe samen met de co-infecties en opportunistische infecties. Dit komt onder andere door een nieuwe stam van de lymebacterie (Miyamotoii) waarvan de duizenden eitjes al zijn besmet. De allerkleinste teken-larve (zo klein dat ze niet opvallen) kunnen zo al de lymebacterie overdragen. Crap!

Daarnaast heeft de teek haar leefgebied helaas ook verder uitgebreid richting de stad, waardoor je ook uit mag kijken in stadsparkjes en speeltuintjes.
Niet zo gek dat er dan meer mensen met Lyme om hulp vragen.

Wat kun je doen als je Lyme denkt te hebben? Lees hier meer over op: https://lymeherstel.nl/behandeling-ziekte-van-lyme/dit-kun-je-doen-als-je-lyme-denkt-te-hebben/

Denk bij Lyme aan:

Lyme komt in allerlei gedaantes voor, maar het meest kenmerkend voor Lyme is:

❤        Verspringende pijntjes, deze verschijnen op verschillende plekken op/in jouw lijf.

❤        Wisselend verloop, het ene moment word je gek van de pijn en de volgende dag lijkt er weinig aan de hand.

❤        Je blijft maar kwakkelen en (dood)moe; Lyme is topsport en vreet energie.

❤        Heftige emoties zoals depressie, huilbuien tot het echt niet meer zien zitten.

❤        Je hebt last van hormoon gerelateerde klachten; Lyme gooit de hormonen door elkaar.

❤        Bloedwaardes zijn in orde; er kan geen ziekte worden aangetoond.


Meer lezen over het herkennen, lees je op:  https://lymeherstel.nl/symptomen-ziekte-van-lyme/zo-herken-je-lyme/

Al deze hulpkreten kan ik niet meer alleen aan. De vraag naar allereerst het herkennen, erkennen en natuurlijk behandelen van lymeklachten is zo groot dat de vraag naar opgeleide lymehersteltherapeuten groot is.


Ben jij therapeut, of weet jij een therapeut?

Wellicht ken jij een therapeut, of ben je zelf therapeut die openstaat voor het natuurlijk leren behandelen van lymeklachten? In de opleiding tot lymehersteltherapeut leer je hoe dit kunt oppakken met orthomoleculaire geneeskunde, fytotherapie en homeopathie* en vooral een openstaand hart.

Er is ontzettend veel vraag naar therapeuten die de ziekte van Lyme en de co- en opportunistische infecties kunnen herkennen en op een natuurlijke manier kunnen behandelen. Omdat ik de hulpvragen van cliënten niet meer alleen aan kan, start ik 21 januari 2022 een 8-daagse geaccrediteerde vakopleiding “Lymeherstel-therapie”, waarin je leert om Lyme op een natuurlijke manier te behandelen. Mijn streven is om de landelijke spreiding van Lyme-specialisten te vergroten, zodat meer mensen op een zo natuurlijke en effectieve manier geholpen worden.

Ben je nog geen therapeut maar wil je binnenkort een praktijk starten, lees dan vooral verder.
* als afgestudeerd homeopaat leer je welke homeopathische middelen je wanneer en bij wie inzet. Ben je geen afgestudeerd homeopaat dan leer je in 2 dagen de basisbeginselen van de homeopathie en ontvang je een kit met 39 verschillende homeopathische middelen. 


Hoe kun je besmet raken met Lyme?

Naast de teek, kunnen helaas kunnen andere stekende insecten, ook de lymebacterie overdragen. Een moeder kan het overdragen op haar ongeboren kindje, je kunt het oplopen via een bloedtransfusie en is het aangetroffen in vaginaal vocht, sperma en speeksel. Niet zo gek dat Lyme in zo’n hoog tempo toeneemt, toch?

Co-infecties

Daarnaast draagt de teek ook nog in dat kleine pantserlijfje andere ziekteverwekkers zoals virussen, parasieten, bacteriën en schimmels. Dit noemen we co-infecties. Zo loop je meestal nog met 2 of 3 co-infecties rond naast de lymebacterie. Je hebt dan een eigen persoonlijke cocktail die bij iedereen weer andere klachten oplevert, helaas wordt dit niet of nauwelijks herkend, laat staan erkend.


Je voelt je doodziek, krijgt wellicht de stempel fibromyalgie, chronisch vermoeidheid, hooggevoeligheid, reuma etc. omdat ze het ook niet meer weten en als therapeut krab je jezelf achter de oren waarom de therapie nou niet voldoende aanslaat. Herkenbaar?

Diagnose fibromyalgie, chronisch vermoeidheid, reuma, hooggevoeligheid?

Deze diagnoses komen zoals gezegd vaak voorbij. Een onjuiste diagnose heeft als gevolg onjuiste behandeling/medicatie waardoor het afweersysteem meestal geremd wordt. Bij lyme heb je nu juist een goedwerkend afweersysteem heel hard nodig.
Je leest er meer over op: https://lymeherstel.nl/hooggevoeligheid/herken-de-symptomen-van-lyme/

Lyme-testen onvoldoende betrouwbaar

“Maar ik ben getest op lyme en ik had het niet”, helaas de reguliere testen zijn nog onvoldoende betrouwbaar. Dat komt door verschillende oorzaken, bv er wordt maar op 1 lymestam getest terwijl er heel veel meer zijn, er wordt alleen gekeken naar antistoffen, terwijl het afweersysteem door de lymebacterie wordt onderdrukt, waardoor je meestal niet of nauwelijks antistoffen kunt aanmaken en zo is er nog aantal te noemen. Lees er meer over op: https://lymeherstel.nl/behandeling-ziekte-van-lyme/lyme-testen-en-behandelen-2/

De behandeling bij mijn therapeut werkt niet, hoe kan dat?

Doet jouw therapeut zo goed zijn of haar best en het werkt niet of nauwelijks, dan kun je gerust aan Lyme denken. Zeker als je wisselende klachten hebt.
Ben je therapeut en pieker je je suf waarom bij bepaalde cliënten de behandeling niet aanslaat, denk dus aan Lyme! Dat begint bij herkenning van deze klachten. Wat kun jij jouw cliënten hiermee enorm helpen. Wist je dat 80%! van de diagnose fibromyalgie vaak Lyme betreft?

Afgestudeerde lymehersteltherapeuten

Gelukkig zijn er inmiddels bijna 20 lymehersteltherapeuten afgestudeerd verspreid over het hele land. Je vindt ze onder https://lymeherstel.nl/lyme-experts/

Wil jij leren hoe je Lyme kunt herkennen & behandelen, of ken jij een therapeut?

Voel je dan vooral vrij om deze blog door te mailen. Ben je zelf therapeut en wil je meer mensen met Lyme op een natuurlijke manier behandelen? Stuur me dan een mailtje naar info@lymeherstel.nl dan kijken we samen of deze opleiding voor beiden passend is. Je kunt je ook direct aanmelden via: https://lymeherstel.nl/opleidingen/

Ruime bijscholingspunten/accreditatie:

Deze 8 daagse vakopleiding tot Lymehersteltherapeut is geaccrediteerd door nagenoeg alle beroepsverenigingen (MBOG, NVKH, BATC, VVET, VBAG) met 43 ECTS
Tevens goedkeuring door CRKBO

Nieuwe manier van lesgeven:

Voelen in plaats van leren!
Natuurlijk is er veel te vertellen over Lyme en krijg je veel informatie, maar blijf weg van studeren en stampen. Ga voelen, maak connectie met jouw cliënt dan pas kom je samen tot een herstel. Het begint bij herkenning en erkenning. Natuurlijk weet je waar je alle info kunt vinden, maar blijf weg bij het studeren, zo blijft er hartruimte over.

Ben jij er volgend jaar ook bij?

8 lesdagen van 10.00 – 16.00 uur in Houten
Lesdag 1: vrijdag 21 januari

Lesdag 2: vrijdag 4 februari

Lesdag 3: vrijdag 18 februari

Lesdag 4: vrijdag 18 maart

Lesdag 5: vrijdag 1 april

Lesdag 6: vrijdag 8 april

Lesdag 7: vrijdag 13 mei

Lesdag 8: vrijdag 10 juni

Er is plek voor maximaal 12 therapeuten en VOL is VOL. Ik hoop dat jij erbij bent!

https://lymeherstel.nl/opleidingen/