In de krant; de Tijger mug

Actueel
Tijgermug

NVWA vraagt vakantiegangers om auto bij terugreis te controleren op tijgermug: ‘Prikt overdag’ | Binnenland | tubantia.nl

Nieuws en angst

Al vaker hebben we over dit onderwerp een artikel geschreven. Het is kennelijk ‘normaal’ geworden om iedereen maar bang te maken en de stuipen op het lijf te jagen.

Want waar gaat dit over?

Het gaat over een z.g. Tijger mug die, wanneer je geprikte wordt (én alleen wanneer je de onderliggende gevoeligheid hebt), Knokkelkoorts (Dengue)kan veroorzaken.  Als je de onderliggende gevoeligheid niet hebt, ontwikkel je ook geen Knokkelkoorts.

Hoe weet je of je de onderliggende gevoeligheid hebt? Ja, dan bevinden we ons ineens in de schoenen van een homeopaat, die op basis van kennis en kunde (5 jaar studie) en met een nauwkeurige precisie, de klachten en ziektegeschiedenis uitvraagt van de patiënt.  Op basis van dié informatie en door middel van de z.g. piketpaaltjes die de homeopaat dan kan slaan, bepaal je ten aanzien van veel klachten de gevoeligheid van de patiënt.

En dat is winst.

Vaccinaties & reizen

Plannen voor vaccinaties liggen al een aantal jaren in de ijskast, de mug heeft zich hier nog niet gevestigd, maar …. je weet maar nooit.

Daarnaast wil de NVWA dat je alle potten en pannen controleert en schoonmaakt om te voorkomen dat de mug illegaal meereist van je vakantieadres naar huis.

Dat andere diersoorten hier niet allemaal thuis horen is een logische gedachte. Zeker dieren die in een ander werelddeel hun biotoop hebben. Te denken valt dan aan slangen, hagedissen en andere bijzondere dieren. Hoewel we deze ook in onze dierentuinen kunnen vinden.

Zodra we als mens zélf over de grenzen gaan kijken, is het logisch dat er ook een vermenging gaat plaats vinden. Actie – reactie. Dus dan kunnen we alleen maar de consequenties daarvan aanvaarden of andere keuzes maken.

Tijger mug

Die Tijger mug, hoewel de naam anders doet vermoeden, valt op zich nog best mee.

Ook de Knokkelkoorts (Dengue) is geen probleem en goed homeopathisch te behandelen.

Te bedenken dat in de tijd van Hahnemann, zo’n 200 jaar geleden, er kennelijk al Knokkelkoorts bestond. En misschien Tijgermuggen ook….

Want in de boeken die Hahnemann ons heeft nagelaten, beschreef hij precies welke natuurlijke middelen ingezet konden worden om, de weerstand van de patiënt naar een hoger level te tillen zodat de patiënt zijn ziekzijn zélf kon overwinnen.

En dat is winst!

Dus bij Knokkelkoorts of Dengue?  Raadpleeg één van onze collega’s!

Hun adressen vind je op de website www.klassiekehomeopathie.nl