Help, buikkrampjes..!
Ervaringen uit de praktijk- Geschreven door Redactie
- Geplaatst op 29 juni 2015
- 0 reacties
Een pas geboren baby kan het moeilijk hebben bij de start van zijn leven. Buikkrampjes, onrust en veel huilen zijn klachten die zeer regelmatig voorkomen.
Pas bevallen en een prachtige baby. Trots ben je en je wilt hem of haar aan de hele wereld laten zien. Zo ook de ouders in dit verhaal. Maar dan, zo’n anderhalve week tot twee weken na de bevalling een hartverscheurend gehuil, nee gekrijs bijna. Uit zo’n klein mensje, ieder avond maar weer vanaf acht uur tot soms na twaalven.
Het verhaal: Aan het eind van hun Latijn komen vader en moeder op consult met hun zoontje. Ze vertellen trots en blij te zijn, alles was zó goed verlopen, maar nu weten ze het niet meer. Moe zijn ze, en dat is hun ook aan te zien. Alles zijn ze al nagegaan: Is de voeding niet goed: dan hypoallergeen voeding, is het te veel, te weinig, te koud, te warm…? Natte luier…boven slapen, beneden slapen, etc. etc. Zeker als het dan ook nog je eerste kindje is kun je daar behoorlijk onzeker van worden. En dan die vermoeidheid….
Ze vertellen: Met de baby de hele avond op de arm rondlopen en steeds maar zachtjes schudden. Want wiegen is niet genoeg. En dan vermindert het huilen tot een zacht huiltje, maar…, zodra je jouw vermoeide armen even iets minder laat bewegen, breekt het krijsen weer in alle hevigheid los. Dan maar in de kinderwagen, ook hier stevig wiegen, maar ook dat biedt onvoldoende soelaas. De baby ligt het liefst op de buik op de arm, of met één hand zachtjes over de buik wrijven dat lijkt het ook prettig te vinden. En maar trappen met die beentjes. Het strekt zich en buigt dan weer kort het lijfje, waarna het zich weer opnieuw strekt.
Tijdens de voeding is de baby rustig, maar kort daarna begint het weer.
Als homeopaat vraag je behalve naar de klacht zelf, ook hoe de zwangerschap en de bevalling zijn geweest. Is alles rustig gegaan of waren er spanningen? Zijn er grote veranderingen tijdens de zwangerschap geweest? Was de bevalling moeilijk g, waardoor er misschien nekklachten zijn? Hoe slaapt de baby verder gedurende de dag? Bij dit kindje was er tijdens de zwangerschap een verhuizing geweest, waarbij alles behoorlijk tegenzat. Daardoor moesten er op het laatste moment nog allerlei zaken geregeld worden. Het moest immers klaar zijn. Dat heeft de nodige spanningen opgeleverd, ook tussen samen, zo vertelt de vader.
Wat is er met dit kindje aan de hand?
Een baby eet en slaapt. Voeding is een natuurlijke omstandigheid en van levensbelang voor het kind. Maar het wordt door dit kindje niet in zijn lijfje verdragen. Korte tijd na de voeding krijgt het hevige buikkrampen, het is niet in staat de voeding rustig te verteren. Buikkrampen. Het kindje laat een overprikkeling in het spijsverteringsysteem zien.
De homeopathische behandeling van buikkramp
Een homeopathisch geneesmiddel kan snel uitkomst bieden. Zo ook bij het kindje wat hierboven beschreven is. Er zijn meerdere homeopathische middelen die voorgeschreven kunnen worden, maar dit kindje heeft uitstekend op één specifiek middel gereageerd. Dezelfde dag dat het ingenomen werd, waren de buikkrampjes al beduidend rustiger. De volgende dag waren ze praktisch weg. Na een poosje werd duidelijk dat het zo wie zo een heel wakker en alert kind was. Gevoelig voor allerlei prikkels uit zijn omgeving. Daarop werden op de aanleg van dit jongetje nog andere middelen gegeven, waardoor de gevoeligheid voor prikkels vanuit zijn leefomgeving minder werd.
Daarmee kwam er verder rust: Het kindje had weer de mogelijkheid om in alle rust te groeien en te ontwikkelen. En de ouders konden weer helemaal van hun baby genieten.