Vraag: Kun je zomaar stoppen met de pil?
Vragen- Geschreven door Redactie
- Geplaatst op 10 januari 2016
- 0 reacties
Kun je op ieder moment, ongeacht de lengte van het pilgebruik, stoppen met de pil?
Antwoord:
Je kunt op ieder moment stoppen met de pil. En over het algemeen, zo blijkt uit de praktijk, kun je zeggen dat de vrouw zich al vrij snel ‘anders’ en beter voelt. Ook al is dat vaak niet exact in woorden of details uit te drukken. Hormonen vertroebelen het gevoelsleven van de pilgebruikster. Een veel gehoorde uitdrukking, na het stoppen met de pil is bijvoorbeeld: “het lijkt wel alsof ik veel meer mezelf ben geworden”.
De synthetische geslachtshormonen, zo hadden we in onze artikelen gezegd, verstoren immers de werking van de hypofyse en nemen de functie van de eierstokken over. Deze verbinding en onderlinge samenwerking wordt verstoord door de synthetische, kunstmatige prikkel van de pil. Er bestaat dan voor die tijd geen samenwerking meer. En afhankelijk van de gevoeligheid van iemand én van de duur van pilgebruik zal deze verstoring in meer of mindere mate aanwezig zijn. De ervaring leert dat de verstoring meestal meer impact heeft dan we ons bewust zijn. Jonge meisjes in de puberteit zijn in hun gevoelsleven volop in ontwikkeling. Dit gevoelsleven wordt vertroebeld door het gebruik van de pil. In feite wordt ze iemand anders dan dat van nature het geval zou zijn. Het lijkt vaak alsof door het pilgebruik een soort van ‘vervuiling’ ontstaat in ons organisme. Een ‘vlies’ waardoor we nét niet meer alles duidelijk kunnen ervaren. Ook de libido, de zin om te vrijen, neemt als gevolg hiervan vaak dramatisch af.
Een andere gevolg van pilgebruik kan de ontregeling van de alvleesklier of de schildklier zijn. Met als gevolg mogelijk suikerziekte of een te snel of een te langzaam werkende schildklier. Hetgeen mede door de afhankelijkheid van onze erfelijke belasting kan ontstaan. Want de zwakste plek in een organisme zal de klappen op gaan vangen. En een laatste lastige bijkomstigheid van pilgebruik is, de verstoring van de onderlinge samenwerking van de organen, met de mogelijkheid dat het betreffende orgaan haar herinnering kwijt kan zijn. Na het stoppen van de pil komen we al dan niet in onze eigen hormonale balans terug. Verstoringen die daar bij op kunnen treden zijn bijvoorbeeld een onregelmatige cyclus, buikpijn, hoofdpijn, migraine, bekkeninstabiliteit, depressieve gevoelens, hevig vloeien en soms zelfs het uitblijven van de menstruatie. Kortom reactie op het kunstmatig in stand houden van ons hormoonsysteem.
Komt iemand met deze klachten in de praktijk, dan zijn de homeopathische middelen zeer zeker in staat deze ontregeling te neutraliseren en de hypofyse een handje te helpen weer op gang te komen. Ook andere klachten door langdurig pil gebruik, zijn zeer goed te behandelen. De tijdsduur van behandeling is afhankelijk van de lengte van pilgebruik. Als iemand al twintig jaar de pil heeft geslikt zal de vertroebeling sterker vermengd zijn met het organisme dan wanneer iemand de pil drie maanden heeft geslikt. De mate van klachten heeft zeker ook te maken met de gevoeligheid van de betreffende persoon. Maar zéér zeker zal de pil haar onzichtbare sporen achterlaten en vroeger of later haar gastvrouw confronteren met deze ‘erfenis’. Er zit niet voor niets een bijsluiter bij… En zéér zeker verdient ons organisme de mogelijkheid zich te ontdoen van chemisch synthetische stoffen die op geen enkele manier een bijdrage aan onze gezondheid kunnen leveren.
Heb je zelf een vraag en wil je advies van onze deskundigen? Stel je vraag dan hier »