Luizen op school
Homeopathie en kinderen- Geschreven door Redactie
- Geplaatst op 22 september 2018
- 0 reacties
We zijn weer begonnen op school. De zomervakantie achter de rug en hoewel het nog wat na-zomert zijn de kinderen al weer vrolijk op school aan de slag. De eerste vacatures voor vrijwilligers zijn vást al rondgegaan in het schoolbulletin. Luizenmoeders zijn elk jaar populairder en springen graag in op de school van hun zoon of dochter. Kammen, desinfecteren, controleren, weer desinfecteren en een schietgebedje er achteraan om te hopen dat ze allemaal weg zijn.
Er was toxisch spul; Prioderm dat al langere tijd geleden uit de handel genomen werd. Al sinds 2007 verboden als insecticide. Wel bruikbaar voor kinderhoofdjes blijkbaar en gewoon te koop bij de apotheek en de drogist. Een tweede keus; Permethrine is ook niet veilig helaas en het is verstandig goed de bijsluiter te lezen.
Een luizenprobleem heeft altijd te maken met een emotioneel probleem van het kind. En ook al zie je dat niet gelijk, of weet je niet altijd wat er speelt, het is tóch interessant om van deze kant het luizenprobleem te aanschouwen. Wordt je kind gepest? Voelt het zich veilig in de klas? Gaan pap en mam toevallig uit elkaar? Heeft het kind verdriet of verdriet gehad? Zit het kind ‘gewoon’ niet lekker in z’n vel? Het is ’t onderzoeken waard.
Als homeopaat zijn we in deze vrij zeker van onze zaak. Hoe dat komt? In de praktijk nemen we een zeer uitgebreide anamnese af van in dit geval, het kind. Daarin komt van alles aan de orde, ook de luizengevoeligheid, krentenbaard, weerstand, de ziekte van Pfeiffer of een tekenbeet. Maar ook hoe voelt het kind zich? Zit het op z’n plek? Klik met juf of meneer? Het sociale aspect; vriendjes/vriendinnetjes etc.
Het mooie van ons vak is dat een homeopaat op basis van alle informatie de vertaalslag maakt naar de homeopathische middelen. En is onze vertaalslag fout, dan werkt een middel niet zoals we mogen verwachten. Is onze vertaalslag juist dan zijn de luizen met een dag verdwenen. En vaak, zo niet bijna altijd, is het zo dat bij luizen een homeopathisch middel ingezet wordt, dat met emotionele problematiek te maken heeft. Met andere woorden, we maken de weerstand tegen luizen op dát level weer optimaal. Weerstand is iets dat namelijk op alle niveaus plaatsvindt.
De luis is een parasiet. En we moeten ons niet lenen voor parasieten, we moeten onze grenzen aanscherpen, onze IK weer optimaliseren en er voor zorgen dat we weer goed in ons vel zitten. En dan… kun je als kind alles aan! Geen luis die je nog ziet…
Naast de homeopathische middelen die ingezet kunnen worden, kun je al wat zelf doen totdat je afspraak gepland staat. Een heel veilig middel is Johannes Olie van Dr. Vogel. Druppel dit scheutig op de hoofdhuid van je kind, laat hem/haar slapen met een muts op zodat het een beetje gaat broeien.
Was de haren de volgende ochtend goed en herhaal dit met een dag of 5-7 en de luizen zullen volledig verdwenen zijn. Johannes olie vitaliseert de hoofdhuid en een gezonde hoofdhuid vinden luizen niet fijn. Immers, daar valt niets te halen…
Op deze manier, kunnen we ons distantiërend van alle giftige middelen die zogenaamd die luis moet verjagen. Mooi plan, alleen het werkt niet. Ze zullen steeds weer terug komen totdat de onderliggende gevoeligheid ook aangepakt is.
De kracht van de homeopathie ligt immers in de preventie…
Dag Luis!