Baarmoederhalskanker: welk risico neem je?
Baarmoederhalskanker- Geschreven door Redactie
- Geplaatst op 25 januari 2015
- 0 reacties
De Europese week van de baarmoeder-halskanker preventie is in het leven geroepen om vrouwen meer bewust te maken van het risico op baarmoederhalskanker en daarmee de preventie te vergroten.
Wereldwijd sterven jaarlijks zo’n 250.000 vrouwen aan deze ziekte. Het is daarom erg belangrijk te weten welke risico’s je loopt, of beter hoe kun je je weerstand zo verhogen dat je een baarmoederhalskankervirus niet oppakt. Ook genitale wratten worden gezien als het gevolg van een besmetting met HPV (Human Papilloma Virus). Nederland kent hiervoor het bevolkingsonderzoek waarvoor jaarlijks ongeveer 800.000 vrouwen worden uitgenodigd. Het bevolkingsonderzoek wordt gezien als een functionele preventieve maatregel. Als vaccin kennen we het HPV-vaccin wat sinds 2009 al geadviseerd wordt voor meisjes van, eerst 12 jaar en nu al vanaf 9 jaar, die nog niet seksueel actief zijn…
Farmacie
De merken Gardasil en Cervarix zijn de grote spelers op de markt van dit HPV vaccin. De farmaceutische industrie heeft vanaf de beginjaren van haar voortvarende chemisch synthetische vaccinatiebeleid, in de vijftiger jaren, geclaimd niet verantwoordelijk te zijn voor (blijvende) schade of complicaties van welk vaccin dan ook. De gevolgen ook van dit HPV of baarmoederhalskanker vaccin druppelen ruimschoots en gestaag binnen. Inmiddels heeft de campagne verleidelijke lokkertjes voor de meisjes ingesteld: een iPod bij het laten prikken en als ze in het vervolgtraject hun bijdrage willen leveren door een druppel bloed af te geven eens in de zoveel tijd, ontvangen ze een cadeaubon van € 20,00 . Voor meisjes in die leeftijd snel verdiend. Of het ethisch helemaal klopt kun je over discussiëren.
Zie ook: HPV-vaccin ‘Gardasil’, vernielt eierstokken jonge vrouw..!
Welke keuze maak je?
De centrale vraag is dan: wat doe je in je lijf met het geven van een niet volledig getest vaccin. Welke gevolgen kun je verwachten? Maak je niet juist het gebied waar het zich afspeelt, baarmoederhals en het genitale gebied veel zwakker zodat virussen veel meer kans krijgen juist om zich te ontwikkelen? De deskundigen zijn het er nog niet over eens, dus blijft over dat we steeds opnieuw onze eigen afwegingen maken op basis van het zoeken naar informatie en mogelijkheden. Gedachten die je kunt scherpen door te begrijpen hoe ziek worden een proces is, dat in werking komt als de weerstand te kort schiet. Als ons afweersysteem heel goed is, kunnen bacteriën, virussen geen invloed op je hebben. Dan zullen er geen galstenen ontstaan en ernstig chronische of kwaadaardige ziekten zich kunnen ontwikkelen.
Er is veel meer mogelijk in de spanningsboog tussen ziekte en gezondheid dan de wetenschap ons doet denken.
Een voorbeeld uit de praktijk
Een jonge vrouw van net dertig jaar oud krijgt na een uitstrijkje te horen dat het niet goed is. Pap 3b, dus een grote schrik. Ze heeft het eerder gehad, twee jaar terug. Toen was het pap 2 en is er een colposcopie gemaakt en een biopt genomen. De uitslag van de kweek was CIN2 (Cervicale intra-epithale neoplasieen) ze hebben de plek, het weefsel gelaserd. CIN2 geeft aan: duidelijke afwijking in cellen en de arts kan kiezen voor behandeling of regelmatige controle. Deze arts koos dus voor een weefsellasering. Een jaar later ging ze weer voor controle, dus vorig jaar. De uitslag werd Pap1. Dit is eigenlijk een normaal cel beeld. Tot een paar maand geleden. Op basis van haar klachten, bloedverlies tussentijds, pijn bij het vrijen en wat bloedverlies bij het vrijen bracht haar opnieuw bij de huisarts. Ze onderging hetzelfde traject, met angst in haar hart. Inmiddels was ze onder homeopathische behandeling gekomen, want een goede vriendin wees haar op de mogelijkheden. Probeer het eens….
De uitslag was dit keer Pap3 tot haar schrik. Direct schreef haar homeopaat haar middelen voor die haar totale afweersysteem optimaliseren en de ontwikkeling van afwijkende HPV cellen neutraliseert. Daarnaast adviseerde haar homeopaat een hoge hoeveelheid vitamine C (3000 milligram vitamine C elke dag). In de tijd dat het HPV vaccin werd geïntroduceerd (2009) vermeldde het gerenommeerde tijdschrift Arts & Apotheker dat een hoge dosering vitamine er voor zorgde dat Human Papilloma Virussen zich niet konden ontwikkelen en dat dit een uitstekend preventief middel was om het virus te tackelen. Ze koos er nu voor om geen laserbehandeling te ondergaan. Immers, dit had niets opgeleverd.
Twee maanden later vond er opnieuw een controle plaats. En tot haar grote vreugde zagen de slijmvliezen er supergoed uit. Goed van kleur, egaal van structuur en geen reden voor de behandelend arts om opnieuw een biopt of een uitstrijkje te maken. Helemaal goed dus tot haar grote opluchting en over een jaar pas weer terugkomen voor een nieuwe controle. Deze jonge vrouw heeft razend snel en positief gereageerd op de voorgeschreven middelen. Ze gaat door met de vitamine C elke dag en de homeopathische behandeling. En dat is verstandig want met deze goede uitslag ben je er nog niet. De kunst is nu om deze goede berichten vast te houden en er voor te zorgen dat de carcinogene tendens geen kans krijgt om zich opnieuw te ontwikkelen.
Het afweersysteem optimaal laten functioneren
Dat betekent dat ze nog een flinke poos door moet gaan; de kraan dicht draaien ten aanzien van de carcinogene tendens, vaak vanuit de erfelijkheid en de constitutie optimaliseren zodat het afweersysteem optimaal gaat functioneren. De beste genezing is er voor te zorgen dat dát wat het lichaam heeft ontwikkeld ook weer door het lichaam kan worden opgelost. En daar ligt de kracht van de homeopathie! Het stimuleren van het zelf genezende vermogen, zodat daar waar het lichaam even een ‘scheve’ schaats reedt, weer op het rechte pad terecht komt.
Een mooie uitspraak van Dr. Prasanta Banerji (homeopathisch arts in India en grondlegger van de Banerji Protocollen): niemand kan je genezen, je kunt alleen jezelf genezen!
PAP classificatie
De PAP-klasse wordt aangeduid met klasse 0 t/m klasse 5:
- PAP 0 is de uitstrijk door bijvoorbeeld ontsteking of bijmenging met bloed niet te beoordelen. Het uitstrijkje dient dan ook na 6 weken herhaald te worden.
- PAP 1 laat een normaal celbeeld zien: er worden geen afwijkingen geconstateerd. Indien in het kader van bevolkingsonderzoek afgenomen dan wordt het uitstrijkje, tenzij klachten, 5 jaar later weer herhaald.
- PAP 2 zijn er kleine celafwijkingen te zien. Na 6 maanden dient de uitstrijk herhaald te worden. Indien dezelfde celafwijkingen worden gezien, dient de patiënt te worden doorverwezen naar een gynaecoloog voor colposcopie.
- PAP 3a spreekt men in de cervix-cytologie van een geringe of matige dysplasie. Hier zijn de kernafwijkingen wat meer pre-existent. Bij een matige dysplasie dient de patiënt meteen naar de gynaecoloog doorverwezen te worden voor colposcopie.
- PAP 3b is een ernstige dysplasie. Er dient verwezen te worden voor een colposcopie.
- PAP 4 is mogelijk sprake van een carcinoma in situ dienen altijd verwezen te worden voor colposcopisch onderzoek.
- PAP 5 indien er kankercellen in het uitstrijkje worden aangetroffen. Dit kunnen kankercellen zijn die primair afkomstig zijn van een tumor in de cervix, uterus of eileider
Bron: Wikipedia
Credits afbeelding: Shutterstock