Bekkeninstabiliteit voorkomen
Week van de Homeopathie 2016- Geschreven door Redactie
- Geplaatst op 1 april 2016
- 0 reacties
Je bent een trotse moeder van een prachtig kindje, je eerste. Na verloop van tijd zou je best graag een tweede kindje willen.
Maar… tijdens de eerste zwangerschap heb je flinke pijnklachten aan je bekken gehad. Het kraakte en knapte soms gewoon. Vaak ’s nachts pijn, waardoor je moeilijk kon liggen en slapen. Vroeg in de zwangerschap minder gaan werken, en uiteindelijk moeten stoppen. Lopen werd moeizaam en erg pijnlijk. En dan moet je nog een tijdje. Kortom geen prettig vooruitzicht. En, hoe moet dat dan als je al een kindje hebt om voor te zorgen?
Bekkeninstabiliteit behandelen
Met een homeopathische behandeling kun je specifiek op de gevoeligheid voor bekkenproblematiek behandelen. Vaak ziet de homeopaat in de geschiedenis van de cliënt al een familiaire tendens waardoor de gevoeligheid om deze klachten te ontwikkelen zichtbaar wordt. Je kunt er voor kiezen om, voordat je zwanger wordt, met een homeopathische behandeling te starten. Dan werk je echt preventief door je vitaliteit en zelfgenezend vermogen in een zo optimaal mogelijke balans te krijgen.
In bovenstaande beschreven situatie zijn de klachten al duidelijk aanwezig geweest. Wat dan? Dan kun je, zodra je weet dat er een tweede kinderwens is, starten. Je weet dat de gevoeligheid tot bekkenklachten daadwerkelijk tot ontplooiing is gekomen. Daar gaat de homeopaat mee aan de slag. Op die manier komen de klachten vaak later en milder tot ontwikkeling en soms zelfs bijna niet. De bekkenklachten, die tijdens de zwangerschap toch ontstaan, kun je homeopathisch heel goed begeleiden. Daarmee zijn er geen slapeloze nachten van de pijn, ga je vitaler door de zwangerschap en kun je goed uitgerust de bevalling tegemoet gaan. En dat is wél zo prettig!
Dit artikel is geschreven door klassiek homeopaat Aartje van de Haar.
Meer weten over bekkeninstabiliteit en homeopathie? Raadpleeg een klassiek homeopaat bij jou in de buurt »
Foto: Frank de Kleine (Flickr, CC BY)