Borstvoeding en homeopathie
//php echo $word_number; ?> Borstvoeding is ontzettend waardevol voor de gezondheid van de baby. De afweerstoffen in de...
Spruw is een schimmelinfectie die kan voorkomen bij baby´s die borstvoeding krijgen. Deze candida is een pijnlijke aangelegenheid voor zowel moeder als kind. Besmetting vindt dan ook vaak over en weer plaats. Omdat het zo pijnlijk is, in het begin nog zonder symptomen, wordt er vaak gestopt met de borstvoeding. En dat is jammer, want borstvoeding heeft vele voordelen.
Regulier zijn er verschillende middelen op de markt, maar bieden in de meeste gevallen niet echt soulaas. De infectie keert gemakkelijk terug. Bovendien is het vervelend om meteen zo’n klein wezentje bloot te stellen aan allerlei medicatie, terwijl alle organen nog zo pril zijn.
Homeopathische behandelingen kunnen hierin veel goed doen. Ook al kan het enige tijd duren, het is een veilige manier van behandelen. Zowel de moeder als het kind zouden behandeld moeten worden, omdat men anders elkaar weer kan besmetten.
Er zijn verschillende middelen die daar voor in aanmerking komen, dus is het heel belangrijk uit te vragen hoe/waar de infectie zich voordoet en welke verschijnselen er zijn. Belangrijk is ook te weten hoe de bevalling is gegaan en of er tijdens de zwangerschap problemen hebben voorgedaan, of dat er antibiotica is gebruikt. Dat laatste komt nogal eens voor als de moeder een blaasontsteking heeft. Die kun je heel goed ook homeopathisch behandelen, zodat er geen schade wordt aangericht.
Behalve met homeopathische middelen kan er ook heel goed met gentiaan violet tinctuur veilig behandeld worden. Het heeft één nadeel: de kleding kan er paars van verkleuren, evenals het mondje van de baby. Dit is tijdelijk van aard, en kan gemakkelijk weggewassen worden. Belangrijk is dus te zorgen dat de moeder gedurende de zwangerschap in zo goed mogelijke conditie is. Hierin kan de homeopathie goede diensten verlenen. Bovendien zal het kindje dan ook zo gezond mogelijk geboren worden!
Verder is van belang dat de moeder na de bevalling in alle rust de kans krijgt haar kindje te voeden, ook als ze weer aan het werk is!