Dag van de geboorte

Actueel
dag van de geboorte

9 September.Wereldwijd wordt de ‘Dag van de geboorte’ gevierd. Dit ter ere van nieuw leven en natuurlijke wonderen. Want zonder geboorte zou er niemand meer zijn.

Deze bijzondere dag is ook gewijd aan het vieren van de geboorte van dieren in al hun diversiteit, van bijzondere wilde dieren tot de liefdevolle “maatjes” in onze huizen. Het is een moment om stil te staan bij de wonderen van de natuur en het belang van het behoud van biodiversiteit.

Over de hele wereld worden verschillende initiatieven ontplooid om aandacht aan deze dag te geven. Dierentuinen organiseren educatieve programma’s om bezoekers bewust te maken van het belang van bescherming van bedreigde diersoorten en om aandacht te vestigen op de geboorte van zeldzame en kwetsbare dieren in hun instellingen.

Geboorte in het wild

In het wild is de geboorte van dieren altijd een fascinerend en ontroerend schouwspel. Natuurbeschermingsorganisaties gebruiken deze dag vaak om de aandacht te vestigen op cruciale ecosystemen en om het belang van het behoud van de natuurlijke leefomgeving van wilde dieren te benadrukken.

Op sociale media delen mensen verhalen en foto’s van de geboorte van hun huisdieren, waardoor een gevoel van verbondenheid en liefde voor dieren over de hele wereld wordt verspreid. Het is een dag van viering en reflectie, waarop de rol van dieren in ons leven wordt geëerd en erkend.

Welzijn van dieren

‘Dag van de Geboorte bij Dieren’ biedt ook een gelegenheid om de inspanningen van dierenartsen, verzorgers en wetenschappers te waarderen die zich inzetten voor het welzijn en behoud van dieren. Hun toewijding draagt bij aan het behoud van het leven en het welzijn van alle wezens op onze planeet.

Terwijl we vandaag de ‘Dag van de Geboorte bij Dieren’ vieren, laten we onze verbondenheid met de dierenwereld vieren en ons inzetten om deze prachtige schepselen te beschermen en te koesteren.

Als homeopaat voor dieren weet ik inmiddels dat je dieren die geboren worden, moederdier en jongen, zo fantastisch homeopathisch kan begeleiden.

Het begint al voor de dracht, maar ook tijdens en daarna. Denk dan bijvoorbeeld aan niet drachtig kunnen worden, misselijk zijn/niet willen eten. Maar ook aan een moeizaam verlopende geboorte, pups/kittens die te weinig melk van moeder krijgen, een moederhond die zijn puppy’s links laat liggen.

Heb je vragen hierover, stel ze gerust aan een veterinair homeopaat. Zij kunnen veel in deze situaties betekenen.

Je vindt onze praktijken op www.klassiekehomeopathie.nl

En wil je net als ik als homeopaat voor dieren gaan werken?

Dan is misschien de opleiding iets voor jou en worden we collega’s…. www.homeopathieacademie.nl