Tips voor als de griep heeft toegeslagen
Griep- Geschreven door Redactie
- Geplaatst op 24 januari 2016
- 0 reacties
Elk jaar slaat de griep weer toe. Dat zou eigenlijk niet zo moeten zijn als er zoveel mensen ingeënt worden. Dan zou je toch verwachten dat het veel en veel minder gaat worden.
Niets is minder waar, zelfs de griepperiodes zijn langer geworden. Een gevolg van onderdrukking. We krijgen dan niet meer een weekje écht de griep, met even een paar dagen hoge koorts, flink verkouden, hoofdpijn en zere spieren, maar we blijven de hele winter een beetje sukkelen. De één sneller en meer dan de ander wat dan weer resulteert in een groter aantal mensen die uiteindelijk toch de huisarts raadpleegt. We maken onszelf daarmee meer chronisch ziek (langer) in plaats van zo nu en dan acuut ziek (kort).
Uitzieken
De huisarts kan er overigens niet veel aan doen. Het is een kwestie van uitzieken. Hoe meer je ‘even flink’ de griep, hoe meer vitaliteit je er daarna weer aan ontleent. Het is een schoonmaak, het is een broodnodig rustmoment in ons drukke bestaan. Even niets, even onder de dons, even uitzieken. Het bijzondere van de griep is, is dat het collectief is, besmettelijk is en over het algemeen dezelfde symptomen wat per jaar weer kan verschillen.
Collectieve ziekte
Homeopathie onderscheidt zichzelf van de reguliere geneeskunst door het individuele aspect omdat iedereen anders is en klachten van mensen zich daarom heel verschillend uiten. Dat is ook zo en zal altijd ook zo blijven. Op basis van de verschillen wordt een homeopathisch middel voorgeschreven. Alleen in een griep situatie geldt dit niet. Griep is een collectieve ziekte waarbij je een groot aantal dezelfde symptomen ziet. En juist het collectieve maakt dat we dan ook bijna voor iedereen hetzelfde middel kunnen voorschrijven. Uitzondering natuurlijk daargelaten, maar die uitzonderingen ontstaan alleen doordat mensen een verschillende erfelijke belasting hebben. De één meer dan de ander. Door de bank genomen heeft de griep van elk jaar een ‘grote gemene deler’ die maakt dat het specifieke middel voor iedereen goed werkzaam is.
We mogen geen gezondheidsclaims meer geven, dat betekent dat je ‘tussen de regels door’ moet leren lezen. Orthomoleculair arts Ger Schuitemaker neemt zelf 10.000 milligram vitamine C op het moment dat hij een verkoudheid voelt aankomen. De volgende dag is het dan verdwenen. Een prima advies om op te volgen. Daarnaast veel drinken, citroensap, thee en goede sappen.
En heeft de griep dan toch toegeslagen? Dan kan Gelsemium heel goed de symptomen helpen verlichten.
Heel veel beterschap en een super herstel!
Foto: Lucia Sanchez (Flickr, licentie: CC BY 2.0)